portfolio

KASTEEL WITHOF

Project

In de bosrijke omgeving van Antwerpen (België) ligt kasteel Withof, gebouwd in 1902 als buitenplaats en nu in gebruik als restaurant. Het interieur van het vernieuwde culinaire paradijs is grondig onder handen genomen en Dofine heeft een aantal decoratieve wand- en plafondafwerkingen aangebracht in samenwerking met stylist Theodoor Willemsen.

Omschrijving

In het project Withof heeft Dofine de wandafwerkingen afgestemd op de rest van het interieur en de meubels. In de eetzaal het product Concrete in de kleur Jade  aangebracht.  De afwerking in combinatie met de meubels geven het interieur een warm gevoel.In de entree is gekozen voor het product Perle in een donkerbruine kleur met een lichte metaalachtige vleug, waardoor de eenvoudige hal luxe uitstraalt. Bijzonder is de plafondafwerking in de wijnbar. Het aanwezige lichtobject is uitgevoerd  in een lichte Perle-kleur, waardoor dit gedeelte extra opvalt. Het in Perle, uitgevoerde vierkante vlak achter het klassieke schilderij in de loungeruimte is ook een idee van Dofine.

Gebruikte materialen

Perle

Concrete Elegance