Dofine Exclusive Design
Dofine Exclusive Design
Dofine Exclusive Design
Dofine Exclusive Design

Onze merken

Het merken portfolio van Dofine wordt gekenmerkt door exclusieve merken op het gebied van kleur, materiaal en textuur. Stuk voor stuk merken waar wij fan van zijn vanwege de onderscheidenheid en creativiteit die deze merken bieden.

Fornace Brioni

Gemaakt van de fijnste klei van de uiterwaarden van de rivier de Po is terracotta niets meer dan de combinatie van water en aarde die bij blootstelling aan vuur een subtiele alchemie creëert. Het familiebedrijf Fornace Brioni biedt een buitengewone collectie van zowel handgemaakte traditionele terracotta als handgemaakte geglazuurde keramische tegels, gemaakt in samenwerking met architect en ontwerper Cristina Celestino.

Fornace Brioni
Matteo Brioni

Klei, water en natuurlijke toeslagstoffen. Dit is het recept voor Matteo Brioni's ruwe aarde, waarmee Dofine talloze wanden verfraait. Een familietraditie van baksteen-maken die bijna een eeuw teruggaat en een persoonlijke passie voor vorm en bouwen hebben Matteo geïnspireerd. Hij weet met zijn bedrijf ethiek (bewustwording van de productie), esthiek (de natuurlijke schoonheid) en ecologie (met respect voor het milieu) met elkaar te verbinden. De collectie bestaat uit een fijne selectie van kleisoorten en natuurlijke aggregaten uit verschillende regio's.

Matteo Brioni
Jacco Maris

Het lichtdesign van Jacco Maris herken je aan de basis van metaal en staal. Deze materialen en de eenvoud in lichtontwerp zijn de belangrijkste handelsmerken van Jacco Maris Design. Roestvrij staal, zwart staal, gegoten metaal en messing zijn de kenmerkende elementen.Alle armaturen worden met de hand gemaakt. Dit zorgt ervoor dan Jacco Maris zijn standaard collecties kan aanvullen met maatwerk en speciale ontwerpen voor projecten, waarbij de specifieke wensen van de opdrachtgever tot in de kleinste details kunnen worden geïntegreerd.

Jacco Maris
Julie Kuyath

Julie Kuyath werd geboren in New Mexico, Verenigde Staten en groeide op in Engeland, waar ze naar de kunstacademie ging. Ze studeerde in latere jaren ook zilversmeden en sieradenontwerp. Na haar studie werkte ze als juweelontwerper aan haar eigen kenmer- kende collecties, terwijl ze haar hypnotiseren- de wandbekleding perfectioneerde. Haar schitterende collages zijn veelkleurige, met juwelen getooide arrangementen die zijn geïnspireerd op literaire werken en vol zitten met symbolische betekenis.

Julie Kuyath
Colour makes people happy

Kleur maakt gelukkig is het motto van Simon March. CMPH is een gerespecteerd verfbedrijf uit London met een multidisciplinaire aanpak. De collectie bestaat uit onderschei- dende verfcollecties voor gebruik in tijdloze interieurs voor mensen die tegen voorspelbare trends willen ingaan. De collecties wor- den gedefinieerd door Simons handtekening, waarbij het vreemde en onconventionele wordt afgewisseld met aandacht voor detail en een nadruk op individualiteit.

Colour makes people happy
Metropolis

Metropolis®, verf voor levensstijl, kosmopolitische decoratieve afwerkingsafdeling van Ivas Spa, ontwerpt en produceert verven, decoratieve processen en afwerkingen in hars voor muren en vloeren, geïnspireerd door de invloeden van grootstedelijke exterieurs. Materie, kleuren en reflecties die plaatsen en ruimtes transformeren en verschillende emoties opwekken, niet alleen door kleur, maar ook tactiel, suggestief, "driedimensionaal", wat staat voor Italiaanse uitmuntendheid in interieurdecoratie.

Metropolis
Stoopen & Meeuws

De basisproducten voor de afwerkingen van Stoopen & Meeûs zijn zand, leem, krijt en kalk en worden in Europa gewonnen uit rotsen, gedelfd uit de grond of van afzettingen afgegraven. Elk van deze natuurlijke bronnen vult zichzelf terug aan en ook dat maakt deze grondstoffen zo duurzaam. Sinds bijna 20 jaar verwerkt Stoopen & Meeûs deze natuurlijk basisproducten tot decoratieve afwerkingen voor vloeren, muren en andere delen van een interieur. Door hun meestal ademende eigenschappen dragen ze bij tot een aangenaam leefklimaat.

Stoopen & Meeuws
© 2023 Dofine (Exclusive Design B.V.)
crossmenuchevron-down